







## FSC REGIONAL WORKSHOP 2021 "THE RESPONSIBLE GOVERNANCE OF INNOVATIONS FOR FOOD SECURITY"

Host: Food Security Center (FSC), University of Nairobi, Kenya and the Department of Politics and International Studies, University of Warwick, England.

When: 25TH MARCH - 26TH MARCH 2021

Time: 13.00 AM to 17.00 PM EAT

**Venue**, **Zoom Link:** Register in advance for this meeting:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEvdeiupz4jHd2yef7C9nDhNezaQsReMcxi

DAY 1, THURSDAY, 25TH MARCH 2021					
ACTIVITIES	RESPONSIBLE	DURATION	TIME		
Arrival and Registration of On-the-Ground participants	Secretariat	30 minutes	12.30-13.00 PM EAT		
Session 1: Official Opening					
Welcoming remarks/opening plenary session	Dr. Kunyanga/Byskov	10 minutes	13.00 – 13.10PM EAT		
Remarks, Department of Food Science, Nutrition & Technology	Dr. George Abong', UoN	5 minutes	13.10 – 13.15PM EAT		
Remarks, Dean Faculty of Agriculture	Prof. Moses Nyangito	5 minutes	13.15 – 13.20PM EAT		









Remarks, Principal, CAVs	Prof. Rose Nyikal, UoN	5 minutes	13.20 – 13.25PM EAT
Official Opening, Deputy Vice-Chancellor (Academic Affairs)	Prof. Julius Ogeng'o, UoN	15 minutes	13.25 – 13.40PM EAT
Introduction Ice breaking session	Moderator, Dr. Ogumo	10 Minutes	13.40 – 13.50PM EAT
Introduction to Workshop agenda/Program		10 Minutes	13.50 – 14.00PM EAT
Keynote speaker and Guest speaker introduction			
Session 2 Keynote Speech  Introduction to FSC and the objectives  Presentation on "Food and Sustainability: Genesis, development and current importance in the agricultural and food sectors"	Prof. Reiner Doluschitz University of Hohenheim, Germany	25 minutes	14.00 – 14.25PM EAT
Guest presentation - Presentation on "The Governance of Food System Innovations in Kenya".	Dr. Nicholas Ozor, African Technology Policy Studies Network (ATPS)	25 minutes	14.25 – 14.50PM EAT
<ul> <li>Break out session.</li> <li>Panel discussions on Food Innovations – The Case of GMOs</li> <li>Plenary Q&amp;A</li> </ul>	Lead Discussant Prof. Douglas Miano University of Nairobi	30 minutes	14.50 – 15.20PM EAT
Open Plenary Session - Closing remarks	Dr. Byskov, University of Warwick	10 minutes	15.20 – 16.00PM EAT









Celebrating 50 years of Academic Excellence	CANCELLA CONTRACTOR CO		THE UNIVERSITY OF WARWICK
DAY 2, FRIDAY, 26 <sup>TH</sup> MAR			
Introductions and opening remarks	Moderator, Dr. Ogumo	30 minutes	13.30 – 14.00PM EAT
Session 1	_		
<ul> <li>Keynote Speech</li> <li>Keynote Speech on "The Responsible Governance of Innovations for Food Security"</li> </ul>	Prof Phil Macnaghten Wageningen University, Netherlands	25 minutes	14.00 – 14.25PM EAT
Guest Presentation 1 - Presentation on "Assuring Food and Nutrition Security – Africa's Challenge and Opportunities."	Prof. Umezuruike Linus Opara Stellenbosch University South Africa	25 minutes	14.25 – 14.50PM EAT
<ul> <li>Panel discussions on Food Innovations – The Case of Antimicrobial Resistance in the Food Systems</li> <li>Plenary Q&amp;A</li> </ul>	Lead Discussant Dr. Stellah Kiambi FAO	30 minutes	14.50 – 15.20PM EAT
Session 2			
Guest Presentation 2  - Presentation on "Climate Change, Agri-Food Systems Reform, and Academic Responsibility".	Prof. Laura M. Rival University of Oxford, UK	25 minutes	15.20 – 15.45PM EAT
Open Plenary - Panel discussions - Feedback	All Speakers/Moderator	30 minutes	15.45 – 16.15PM EAT
Closing Session	Dr. Kunyanga/Byskov	45 Minutes	16.15 – 17.00PM EAT









DI BILLO	Celebrating 30 years of Academic Excellence	The same retributed by the same of the same retributed by the same retributed		THE UNIVERSITY OF WARRYICK
<ul> <li>Concluding re</li> </ul>	emarks			
- Issuance of C	ertificates			
END OF WORKSHOP				

## **REMARKS**

## **ZOOM LINK**

ZOOM Workshop Meeting - We have created a recurring meeting so that users will have one link. Registration part will ask for the Name, Email, Country and Institution.

You are invited to a Zoom meeting. When: Mar 25, and 26 2021 01:00 PM Nairobi

Register in advance for this meeting:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEvdeiupz4jHd2yef7C9nDhNezaQsReMcxi

After registering, you will receive a confirmation email containing information about joining the meeting.

## **DRIVE THE CONVERSATION**

Twitter
#foodsecurity

#FSCRegionalWorkshop2021